Doina MEISELES: Cine se află în spatele atacurilor cu rachete lansate de Hamas din Gaza asupra populației civile din Israel?

 

Nu este un secret pentru nimeni că recentele atacuri teroriste cu rachete și obuze lansate de conducerea Hamas în strânsă colaborare cu Jihadul Islamic asupra populației civile israeliene din localitățile din apropierea Gazei, au fost comandate din Iran.
Chiar dacă acest lucru nu s-a spus răspicat decât în Israel, situația este cunoscută atât în Rusia ( și din acest punct de vedere este bine venită vizita pe care Ministrul Apărării Avigdor Lieberman a făcut-o ieri în Rusia întâlnindu-se cu Putin), cât și în întreaga U.E. atât de „grijulie” intereselor celui mai mare stat terorist din lume Iranul.
Dar de data aceasta, abjectele și iresponsabilile atacuri venite din Gaza, nu și-au atins scopul.
Zecile de rachete și obuze trase de teroriști asupra unor cetățeni civili (copii, femei, bărbați), asupra caselor lor, asupra terenurilor agricole, asupra unor grădinițe, școli, etc n-au avut rezultatul scontat.
Cel mai mare atac venit din partea organizațiilor teroriste Hamas și Jihad Islamic de la încheierea acțiunii „Țuk Eitan” în 2014 s-a soldat cu un usturător eșec.
Departe de a se lăsa antrenat într-o acțiune militară de proporții, Zahalul a ripostat cu măsură distrugând obiectivele importante activității și industriei teroriste din Gaza.
Tone de explozibli au fost lansate de aviația israeliană asupra unor clădiri unde se fabricau rachete și obuze, sau altor clădiri cunoscute drept comandamente militare ale celor două organizații teroriste.
Deasemenea, a fost distrus un lung tunel (al zecelea), care pătrundea cu aproape un kilometru pe teritoriul israelian.
Zecile de obiective militare, aparținând Hamasului, au fost distruse fără a pune în primejdie, sau a răni măcar un singur om.
Totul s-a soldat cu o grea lovitură încasată de Hamas, dar sigur că încercările de a reface, cât se poate de repede, atât obiectivele strategice cât și tunelurile vor continua. Numai că, aceasta va necesita mult timp și mulți bani.
Resurse financiare, a căror sursă este Iranul, nu lipsesc organizațiilor teroriste, care, după cum se știe, folosesc banii primiți nu pentru ajutorarea populației, ci pentru construirea de noi tunele ale morții, etc.
Numai că, actuala perioadă este poate cea mai favorabilă Israelului de zeci de ani încoace.
De când la conducerea Americii, cea mai puternică țară din lume, se află Donald Trump, Israelul are un serios atu internațional și un prieten pe care se poate bizui.
Nici măcar faptul că iresponsabilii conducători ai Gazei nu au ezitat să timită la moarte zeci de concetățeni (printre care se aflau bineînțeles teroriști) ordonându-le să ia cu asalt gardul de securitate de la granița cu Israelul, în speranța că provocațiile regizate de ei vor duce la blamarea Israelului n-au avut, până la urmă, nici un rezultat.
Faptul că spre granița cu Israelul au fost trimiși copii, faptul că o fetiță de numai 9 luni a fost luată de familie la unul din asalturile asupra gardului de securitate și s-a asfixiat respirând gazele lansate de forțele de securitate israeliene împotriva mulțimii care amenința să distrugă gardul pătrunzând pe teritoriul suveran al țării noastre, n-a făcut decât să demonstreze lumii întregi la ce grad subuman pot coborî căpeteniile teroriste. Până și un animal își protejază puii, dar nu o familie palestiniană îndoctrinată sau înfricoșată de Hamas.
Ce căuta o fetiă nou născută la asaltul gardului de securitate?
Această întrebare fără răspuns și-au pus-o mii de oameni în întreaga lume!
Chiar dacă propaganda antiisraeliană este foarte ingenios dirijată, totuși mai există unii oameni care gândesc cu capul, nu cu „partea posterioară” a corpului.
Și fără îndoială că susținerea, fără rezerve, din partea Americii, reprezintă o șansă care nu trebuie pierdută.
Faptul că marți seara Consiliul de Securitate O.N.U. s-a întrunit în cadrul unei ședințe de urgență, pentru a condamna atacul masiv cu rachete asupra populației civile israeliene, este mai mult decât elocvent.
Este evident că acest lucru ar fi fost de domeniul imaginației în perioada nefericitei Administrații Obama.
Este tot atât de evident că politica fermă și echilibrată a Primului Ministru Beniamin Netaniahu – care a spus ferm și răspicat că locuitorii din Gaza nu vor avea liniște și pace atâta timp cât vor ataca mișelește Israelul – dă roade.
Așa stând lucrurile, ne așteptăm ca în următoarea perioadă normalitatea să se reinstaleze țn așezările israeliene din apropierea graniței cu Gaza.
Fără rachete și obuze și fără ca mulțimea să fie asmuțită asupra gardului de securitate de către conducere Hamas și Jihad Islamic dirijate din Iran.

Doina MEISELES / ”Jurnalul săptămânii”

The post Doina MEISELES: Cine se află în spatele atacurilor cu rachete lansate de Hamas din Gaza asupra populației civile din Israel? appeared first on ANIMA NEWS.



vezi sursa: http://www.animanews.org/2018/05/31/doina-meiseles-cine-se-afla-in-spatele-atacurilor-cu-rachete-lansate-de-hamas-din-gaza-asupra-populatiei-civile-din-israel/




from politica http://bit.ly/2xIuPDI
via IFTTT

Comments

Popular posts from this blog