GUVERNUL NU ARE PROGRAM DE GUVERNARE

 

Guvernul nu are de loc program de guvernare deoarece toate revendicarile nu sunt solutionate in sistemul de sanatatea si mai ales au iesti in starda alte milioane de romani. Sindicalistii din sanatate au decis sa vorbesca cu presa cu privire la contractul colectiv de munca si sa nu renunte la protestele anuntate impotriva Guvernului, deoarece a taiat cu peste 40 a suta toate salariile medicilor si inca mai creste noi taieri de venituri.

Sindicatele au obtinut revenire, prin acordarea de compensatii si plata orelor suplimentare pentru toti angajatii care au inregistart pierderi salariale cu peste 30 la suta, din anul 2016. Lipsa de fonduri serioase la bugetului de stat reprezenta din sistemul sanitar care au avut inregistate masive taieri de venituri nete fata de anul 2017, pentru anul 2018, suma fiind cel putin de 300 de euro la bucata.

Cadrul legislative si pensiile foarte mici creeaza in continuare cele mai mici venituri si astfel incat nu promoveaza absolut de loc crearea de noi locuri de munca privind ocuparea fortie de munca activa. Veniturile sunt tot mai mici si rata inflatiei in Romania pentru anul 2018, se ridica la peste 30 la suta,cresterea ratelor valutare de la firmele private si dobanda variabla, atinge o noua  criza economica pentru anul 2019. Medicii si asistentele medicale nu au mai primit de peste 2 ani de zile, drepturilor salariale care inca nu a fost acordate , in continuare.

Cate spitale sunt construite in Bucuresti din fondurilor europene in anul 2018, zero, dupa ce Programul guvernare prevede astfel de spitale regionale sa fie date in uz intern, dar Politica de cresterea economica a programului de guvernare nu comunica de loc cu realitatea economica, insa se extinde din nou crizele sociale si economice la nivelul actului de guvernare. Cate campanie pentru spitale noi si au fost organizate dupa normele Organizatia Mondiala a Sanatatii Publice, dupa ce sunt peste 5000 de cazuri de focare de rujeola si astfel de  boli cronice in peste 200 de spitalele din toata tara din anul 2011 si care se manifesta cu cele mai multe decese din 10 ani . Cum se explica faptul ca Programul de guvernare prin bugetul de stat este inapt din punctul de vedere administrativ si financiar si grele resurse umane din multe spitale din Romania in continuare?

Pentru ca avem impresia ca guvernatii guverneza dupa o cantina de noi probleme din partea partidelor politice si actuala lor majoritate parlamentara solida. Operatiile de urgenta sunt facute dupa 10 zile, care acele blocuri operative se confrunta cu milioane de probleme , iar formarea medici romani costa milioane de euro, iar tinerii nu vor sa lucreze sub 300 de euro, cat este salariul minim brut pe tara?Multe spitale mari au fost inchise si sunt lasate sa  se urineze pe el, iar alte spitale, un fel de senatorii, destinate refacerii privatizarii Romaniei la alte noi corporatii .

 

http://bit.ly/2k4BiyN



vezi sursa: http://ziarulviitor.ro/guvernul-nu-are-program-de-guvernare/




from politica astazi http://bit.ly/2KtHRpQ
via IFTTT

Comments

Popular posts from this blog